Hlavní strana >> Články >> V Kladně je koupání možné, ve Slaném se plácnou přes kapsu

V Kladně je koupání možné, ve Slaném se plácnou přes kapsu

O víkendu se zřejmě otevře areál v kladenské Bažantnicci. Vykoupat se je možno zajet do Vinařic nebo Slaného. Později též do Smečna a Otvovic.
Tradice, kdy první červnový den otevíraly svoje brány areály koupališť v celé naší republice, je pryč. Nástupem tržního hospodářství to není pravidlem. Jejich provozovatelé jsou nuceni zvažovat rentabilitu. V tomto případě to znamená zejména sledovat předpověď počasí a odhadnout správný okamžik otevření bran. Každý ušetřený nebo prodlený den tak může znamenat buď zisk, nebo na druhé stran ztrátu.

V Kladně provozuje koupaliště společnost Sportovní areály města Kladna. Ta vzhledem ke kolísavému počasí velkoryse otevřela bazény u Sletiště už v květnových dnech. Od soboty budou zřejmě moci návštěvníci zavítat také do areálu v Bažantnici. "Pokud nenalezne inspekce životního prostředí žádné závady na čističce, bude otevřeno," ujišťuje šéf přes bazény SAMK Kladno Petr Štěpán. Kladeňáci mohou až do konce června využít i služeb krytého bazénu.

Pod zámkem bude z důvodu porouchané čističky, na jejíž opravu se nenašly peníze, koupaliště ve Slaném. Jako náhrada bude fungovat krytý bazén s možností chytání bronzu na přilehlém travnatém prostranství. Zájemce ale může odradit cena. Za první hodinu zaplatí dospělí třicet korun se zálohou padesát na další pobyt. Pokud odejde dříve, než vklad vyčerpá, peníze se mu částečně vrátí, pokud vyrazí k domovu později, doplatí pouhých dvacet korun. Celodenní pobyt ho tak vyjde na stovku.

Citelné mohou být prodělky na koupalištích soukromými osobami, které je mají pronajaty od městských či obecních úřadů. Do příjemného areálku v Otvovicích se proto vydají zájemci až ve čtvrtek 15. června. Ve Vinařicích je sice pro veřejnost otevřeno, ale napouštění vody zde trvá mnohem déle než jinde, proto se hosté musí spokojit jen s částečně plnými bazény.

Nově se chystá znovu otevřít koupaliště MěÚ ve Smečně. Pokud se ustálí počasí, bude do čtrnácti dnů napuštěn bazén a areál zprovozněn.

Článek Jiřího Nagyho z Kladenského deníku 5, číslo 128 z 2. června 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 02.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.