Hlavní strana >> Články >> Slaný uspělo s programem prevence kriminality

Slaný uspělo s programem prevence kriminality

Finanční prostředky budou směřovat zejména do rozvoje kamerového systému.
Dva dílčí projekty slánského programu prevence kriminality z pěti předložených letos ministerstvo vnitra podpoří stoprocentně a další dva částečně. Neuspěl pouze jediný - návrh na dovybavení městského záchranného systému radiostanicemi.
Zatímco loni poskytl stát Slanému na podporu programu prevence kriminality 1,809 milionu korun, letos je to o 297 tisíc korun více. "Jsme spokojeni," komentoval rozhodnutí manažer programu Igor Dvořák. Pochvaluje si zejména možnost zahájit druhou etapu městského kamerového systému, která bude spočívat jak v rozšiřování takzvaných kamerových bodů, tedy stanovišť, tak ve zkvalitnění řídícího centra. Podporu ministerstva získal rovněž projekt integrace pultu centrální ochrany do zmíněného systému.

Ze získaných státních příspěvků budou dále ve Slaném alespoň částečně vybudovány překážky ve skateparku a hudebními nástroji dovybavena klubovna romské rady. Finančně se na uvedených projektech bude ze svého rozpočtu podílet i město, které se proramu prevence kriminality účastní druhým rokem. Podle vyjádření manažera Igora Dvořáka poskytne radnice na realizaci projektů částku přibližně 600 tisíc korun.

Kladenský deník 5, číslo 124 z 31. 5. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 31.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.