Hlavní strana >> Články >> V sobotu patřila plochá dráha dětem

V sobotu patřila plochá dráha dětem

Stalo se již hezkou tradicí, že pro děti ze Slaného a blízkého okolí připravují k jejich mezinárodnímu svátku vojáci ze slánské posádky Drnov oslavu se vším, co k ní patří.
Letošní oslava Dne dětí, jež se konala v areálu ploché dráhy pod záštitou starosty královského města Slaného Ivo Rubíka a velitele 44. protiletadlové raketové brigády Slaný-Drnov podplukovníka Provazníka, byla netradičně zahájena průjezdem vojenských historických vozidel městem členů Vehicle clubu WWII. Úvodní slovo při zahájení programu v areálu ploché dráhy přednesl velitel slánské posádky a zábava mohla začít.

V bohatém programu, který následoval, nechybělo vypuštění holubů, ukázky výcviku vojsk, kam patří i kynologie, umění sebeobrany, zásah vojenského hasičského sboru, bojová technika i statické ukázky vojenské výzbroje. Největší zájem kluků, ale i děvčat patřil hasičské Tatře 815 CAS 32, helmám a ochranným oblekům do ohně, houkačkám a majáčkům aut městské policie, stejně jako samohybnému protiletadlovému raketovému systému.

"Až budu velký, tak budu hasičem, vojákem a také policistou, protože se mi to všechno líbí," prozradil sedmiletý Roman Pokuta ze Slaného. Pro děti bylo připraveno i mnoho sportovních soutěží a neodmyslitelný pravý vojenský guláš. "Závodila jsem v několika soutěžích a dostala jsem bonbony. Moc se mi tu líbí a už se těším na guláš. Vojáci jsou na nás hodní," prohlásila desetiletá Janička Fritschová z Kvíčku, která na dětský den přišla se svým šestiletým bratrancem Lukáškem.

Spokojené tváře dětí, které odcházely z ploché dráhy domů, prozrazovaly, že i tentokrát se oslava Dne dětí ve Slaném vydařila.

Článek Hany Tiché z Kladenského deníku 5, číslo 122 z 29. května 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 30.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.