Hlavní strana >> Články >> Při večeři složené z mexického menu nechyběla tradiční hudba

Při večeři složené z mexického menu nechyběla tradiční hudba

Koncertem česko-mexického dua vyvrcholil v pátek večer týden mexické kuchyně v restauraci No 89 ve Slaném. Poslechnout si zajímavé melodie a ochutnat cizokrajnou kuchyni přišlo na padesát návštěvníků.

Pablo Ortiz i jeho partnerka z Moravy udivovali návštěvníky restaurace svým uměním na japonskou kytaru Kohno a mexický desetistrunný nástroj Garcia.
"Nechceme se vždy striktně držet jen koncertů vážné hudby, které zde pořádáme, dnes je to spíše večer s doprovodem živé muziky. Návštěvníci mohou při večeři poslouchat," informovala provozní restaurace Romana Martinová.

Podle jejích slov chystá podnik ještě další podobné netradiční akce, například týden francouzské či italské kuchyně. Máme skvělého kuchaře, který všechna tato jídla vaří podle originálních receptur," doplnila Martinová.

Večer zpříjemňovalo návštěvníkům sympatické duo složené z mexičana Pabla Ortize a Moravanky Evy Peleškové. "Studuji zde na konzervatoři, hledal jsem dobrou školu někde v Evropě. Tuto zemi jsem si vybral i proto, že tu jsou velmi silné tradice. Proto s Evou jezdíme a hrajeme mexické skladby, které by jim trochu přiblížili kulturu jiné země," uvedl Pablo Ortiz.

Podle článku Jany Šulekové z Kladenských listů 5, číslo 119 z 23. května 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 23.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.